arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

NABALA MÕIS ON TÕELISELT ELLU ÄRGANUD

30.08.2015 kontsert Nabalas

Kuigi mõisaid on müügis palju, toimub nendega tehinguid vaid üksikuid. Hea meel on tõdeda, et Domus Kinnisvara on selles osas üks edukamaid maaklerfirmasid. Poolteist aastat tagasi korraldasime Nabala mõisa müügi ning tänaseks on saanud mõis täiesti uue hingamise.

Tõeliselt edukad on need kinnisvaratehingud, mille järel maakler on ka aastaid pärast tehingu korraldamist oodatud külaline. Täpselt nii juhtus minuga eile, kui otsustasin pärast Kiilis toimunud kliendikohtumist minna vaatama, kuidas on pr Maie Matšenasel edenenud Nabala mõisa uuele elule äratamine. Pean tunnistama, et enam toredamat emotsiooni pole võimalik saada.

Kuigi kõik plaanid ei ole veel lõpuni viidud, on perekond Matšenas teinud mõisaga imet. Küsimus ei ole ainult ruumide remondis – eelkõige on kõikjal tunda uut hingamist ja värsket vaimu. Uued omanikud on andnud väärikale mõisahoonele vajaliku elegantsi ja taastanud ajaloolist hõngu.

Teadmata täpselt kõiki tehnilisi detaile jäi meie vestlusest mulje, et mõisahoone uuendamine ei ole olnud hoopiski nii kallis, kui võiks eeldada. Keeruline ja vaevarikas kindlasti, kuid mitte ületamatult kulukas. Küsimus on tegelikult projektijuhtimisoskuses, heades ideedes ning laialdases suhetevõrgustikus, mida uutel omanikel eesotsas särasilmse mõisaproua Maie Matšenasega jagub. Seda tasub ilmselt silmas pidada ka kõigil teistel, kes kaaluvad mõne ajaloolise maja või korteri soetamist.

Kui Nabala mõis on seni olnud valdavalt tuntud kui suurepärane koht pulmade jms tähtsündmuste pidamiseks, siis uus pererahvas ja korralik värskenduskuur on toonud ka uusi võimalusi. Nii juhtuski, et minul ja paljudel teistel oli Nabala mõisarahva ja Kiili Vallavalitsuse ühisettevõtmise tulemusena võimalus nautida Jaanus Nõisto ja Tõnu Timmi suurepärast kontserti (vt lisa www.nogistotimm.com). Suured tänud kontserdi korraldajatele ja esinejatele. Pärast kontserti mõisahoones tehtud ekskursiooni käigus sai selgeks, et ruumid on ka suurepäraseks seminaride, koolituste ja teiste natukene töisemate ürituste korraldamise kohaks. Näiteks poolepäevane ajurünnak kolleegidega kontorist väljas Tallinna külje all kõlab täpselt sedamoodi, mida minul aeg-ajalt vaja on. Töiste tundude vahepeal rõdul kohvi juues värske õhu ja vaate nautimine on aga puhas boonus.

Nabala mõisa uued omanikud on teinud väga tublit tööd nii väärika hoone arendamise mõttes kui ka äriliste võimaluste loomisel. Arvan, et sellised sammud väärivad tunnustamist, millest ka käesolev lugu ajendatud on. Ning mul on hea meel, et minul ja Domuse meeskonnal on oma mikroskoopiline osa selles eduloos. Perekond Matsenasele soovin energiat ja häid ideid nii selle kui järgmiste ettevõtmiste tarbeks.

Kõigile teistele aga www.nabalamois.ee