arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Tagasihoidlik korteriturg aprillis

Tallinna korteriturul oli olukord aprillikuus sisuliselt samaväärne märtsiga, sest tehingute aktiivsus ja keskmine hind ei muutunud. See, et ostu-müügi tehinguid Maa-ameti tehingute statistika põhjal oli 1 võrra rohkem ning ühe ruutmeetri keskmine hind oli 27 € võrra madalam, on minimaalne muutus. Aastases võrdluses on hinnakasv olnud ca 4%, samas on ostu-müügitehinguid 100 tk rohkem –  eelmise aasta aprillis tehtud 451 tehingut, tänavu 554.

Aprillis oli kõige rohkem tehinguid Kesklinna linnaosas – 130 tehingut. See on ka piirkond, kus tehingute keskmine hind on kõrgem 1646 €/m². Hinnatasemelt järgnes Kristiine linnaosa 1040 €/m² ja Põhja-Tallinna linnaosa 1006 €/m².

Uusi kortereid müüdi esialgsel hinnangul 37, mis on vähem kui märtsis, sest sel perioodil tehti 49 tehingut. Edukamad projektid aprillis olid Kesklinna linnaosas Tartu mnt 50a (7 tehingut), Lasnamäe linnaosas Meeliku 23 (5 tehingut) ja Põhja-Tallinna linnaosas Paldiski mnt 14 (5 tehingut).

Tartus oli aprillis korterite tehinguid 90, mis on madalam tulemus kui märtsis, mil tehinguid tehti 109 korral. Seega on aktiivsus elamispindade turul stabiilne ning märtsikuu maht jäi üksikuks erandiks, sest märkimisväärseid muutusi nõudluses-pakkumises ei ole toimunud. Aastases võrdluses on hinnatase praktiliselt muutumatu, sest 2011. aasta aprilli keskmine hind oli 856 €/m², siis käesoleval aasta aprillis oli see 851 €/m². Ka tehingute arv on samas suurusjärgus möödunud aasta aprilliga.

Uusi elamispindasid müüdi aprillis väga vähe. Poolelioleva ehitusega Filosoofi 17 elamus on müüdud üks korter, teised üksikud uuemad korterid on majades, mis on valminud mõnda aega tagasi, näiteks Tigutornis.

Pärnus oli tehinguid 48, mis on samalaadne viimase kolme kuuga. Samas on tehingute keskmine hind alates veebruarist olnud languses, saavutades aprilliks tulemuse 658 €/m². See on 10% madalam kui 2011. aasta aprillis.

Vastupidiselt Pärnu korteriturule on Narvas hinnad viimaste kuude jooksul olnud tavapärasest kõrgemad. Aprillikuu 44 tehingu keskmine hind oli 382 €/m², mis on kõrgeim tulemus kahe aasta jooksul. Veebruaris ja märtsis oli korterite tehinguid küll veidi rohkem, kuid keskmine hinnatase ca 370 €/m². See on ca 18% kõrgem kui aasta tagasi.