arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Venemaalt investoreid otsimas

7-9 septembril toimus Peterburis taas kinnisvarainvesteeringuid käsitlev PRO Estate Forum 2011. Kuna nii mitmedki meie kliendid on avaldanud soovi investori kaasamiseks siinsetesse kinnisvaraprojektidesse, siis käisimegi vaatamas, mis sellel üritusel toimus.

Foorum oli kahtlemata mitmekülgne. Lisaks meie huviorbiidis olnud B2B messile toimusid mitmed kinnisvara, investeeringute ja linnaplaneerimise valdkonna seminarid, Peterburi arendusprojektide külastused, auhindade jagamised jms. Nii näiteks andis FIABCI-Russia välja 91 kandidaadi hulgast valitud parimatele kinnisvaraprojektidele auhinnad erinevas 11 kategoorias. Samuti andis Venemaa Guild of Managers and Developers välja Green Award auhinnad 7 kategoorias selleks, et edendada jätkusuutlikku ja energiasäästlikku kinnisvaraarendust Venemaal. Muuhulgas arutati näiteks ka ärikinnisvara klassifitseerimise küsimusi erinevates Venemaa piirkondades. Üldse jäi mitmel juhul mulje, et meie idanaabrid tegelevad oma kinnisvaravaldkonna edendamisel küllaltki sarnaste küsimustega, mis meiegi. Mastaabid on muidugi erinevad.

Mis puudutab kontaktmessi, siis kahjuks oli sel aastal osalejate arv ning osalemisaktiivsus mõnevõrra väiksem, kui eelmisel aastal. Oma väljapanekutega olid väljas mitmed kohalikud omavalitsused (nt Peterburg, Jaroslavl jt), suuremad kinnisvaraarendajad (nt VTB Grupp), samuti ka mitmed üksikprojektid. Pakuti nii elukondlikku kui äri- ja tööstusobjekte. Tavapäraste klassikaliste arenduste kõrval hakkasid silma nii mõnedki huvitavad innovaatilised lahendused ning kinnisvaravaldkonna uuemad ärimudeleid. Sõelusime kõik läbi, tegime juttu nii paljudega kui suutsime ning tulime lõpuks tulema päris mitme kontaktiga, kellega edasi töötada. Seega läks käik kindlasti asja ette.

Venemaa suunal töötamine on Domus Kinnisvara jaoks vähemalt sama oluline kui Soome suunal. On need ju meile kaks peamist välisinvestorite potentsiaaliga piirkonda. Sel sügisel on vähemalt paar käiku idanaabri juurde veel kindlasti ees. Julgust lisab see, et senine kontaktide loomine ja hoidmine Venemaa partneritega on end ära tasunud.