arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Nõutud suvilad jäävad 50 km raadiusesse

Soov näpud mullaseks teha on eestlastel ikka suur olnud. Kui viimastel aastatel on põlluharimise himu jäänud iseenda majandamisega seotud probleemide tõttu tahaplaanile, siis nüüd on soov omada suvekodu taas suurenenud. Selle aasta kevad on näidanud, et kuigi nõudluse kasv on olemas, on see siiski olnud ettevaatlik. Suuremat tähelepanu naudivad suvekodud, mis asuvad tõmbekeskustest 50 km raadiuses ning see kehtib nii Tallinna, Pärnu kui Tartu kohta. Eesti kaugemates nurkades asuvad suvekodud peavad leppima tagasihoidlikuma nõudlusega. Ostjad loevad rahakotis raha ja jälgivad kasvavaid kütusehindu ning puhtalt pragmaatilistel kaalutlustel ei soovi puhkekinnisvara ääremaadele soetada.

Ostjad on sel aastaajal aktiivsed ja pildi objekti atraktiivsusest saavad kinnisvaramaaklerid kätte juba paari nädalaga. Kui selle aja jooksul pole maakler saanud kõnesid ja ega suvilat näitamas käinud, siis on selge, et objekti hinna-kvaliteedi suhe on paigast ära. Ostjad on teadlikud ja selekteerivad kiiresti mõistliku hinnaga objektid nendest, mille hind on määratud ehk 2007. aasta parimate mälestuste kohaselt. Harjumaa piirkonnas peetakse optimaalseks hinnatasemeks kuni 38 000 € (600 000 EEK) maksvaid suvilaid, mis on selgelt kõige nõutumad. Domuse maaklerid on teinud tehinguid ka suvekodudega, mille hinnatase on üle 63 000 € (1 000 000 EEK), kuid neid võib pidada pigem erandiks, mitte aga reegliks.

Mõned näited tehingutest, mis on tehtud viimase 1 kuu jooksul:

Asukoht: Laulasmaa, Harjumaa
Krundi pindala: 787 m2
Üldpind: 25 m2
Hoone ehitusaasta: 1988
Lisainfo: hooldatud aed, uus katusekate ja elektrijuhtmed
Hind: 20 500 €

Asukoht: Juuru vald, Raplamaa
Krundi pindala: 1000 m2
Üldpind: 57 m2
Hoone ehitusaasta: 1986
Lisainfo: hooldatud aed, hoone vajab renoveerimist
Hind: 16 620 €

Asukoht: Surju vald, Pärnumaa
Krundi pindala: 1879 m2
Üldpind: 72 m2
Lisainfo: krunt haljastatud ja hooldatud, asub jõe ääres
Hind: 23 000 €