arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Kinnisvaraturul müüvad asukoht ja hind

Kui Erich Maria Remarque veel elaks, siis Eesti kinnisvaraturgu analüüsides pealkirjastaks ta oma arvamusloo ilmselt sõnadega „Kinnisvaraturul muutuseta“. Ostjad vaatavad jätkuvalt asukohta ja vaatavad hinda. Igal objektil on oma sihtgrupp ja reaalsed ostuhuvilised olemas. Vaadatakse senisest tähelepanelikumalt rahakotti ja kellel sätendab kuld vastu, see vaatab südalinnas asuvaid klaasist ja terasest kõrghooneid, kellel kõlisevad hõbemündid, see vaatab rohkem linna äärde ja üritab seal soetada kodu võimalikult odava hinnaga. Domuse maaklerid kohtasid märtsikuisel kinnisvaraturul nii rahakaid välismaalasi, keda huvitasid investeeringud Tallinna kesklinna, aga ka elu hammasrataste vahel valguskiirt otsivaid kodanikke, kel soov soetada soodsatel tingimustel kindel eluase. Ruutmeetri hindade käärid jäid Domuse Tallinna maaklerite tehingute järgi märtsis 401 ja 2895 euro vahele, mis tähendab hindade 7-kordset erinevust! Piiride paremaks tajumiseks olgu lisatud, et kroonides oli ruutmeetri hinnavahemik 6274 – 45 296.

Stabiilselt kõrgetele tehingumahtudele kesklinnas ja Lasnamäel oli seekord suurt huvi täheldada Kristiine piirkonna osas, kus tehti palju tehinguid keskmises seisukorras olevate korteritega. 1-3-toaliste korterite tehinguhinnad jäid selles piirkonnas valdavalt 25 000 kuni 45 000 euro vahemikku.

Tehingute näited

Asukoht: Suur-Sõjamäe, Tallinn
Tubade arv: 2
Korruselisus: 2/1
Üldpind: 51 m2
Hoone ehitusaasta: 1950
Seisund: vajab remonti
Hind: 20 452, 401 €/m²

Asukoht: Tornimäe, Tallinn
Tubade arv: 2
Korruselisus: 30/8
Üldpind: 43,7 m2
Hoone ehitusaasta: 2007
Seisund: väga hea
Hind: 126 500 EUR, 2895 €/m²