arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Toimus Lõuna-Eesti Korteriühistute foorum

20. veebruaril toimus Tartus huvitava temaatikaga ümarlaud – tegemist oli Lõuna-Eesti korteriühistute VIII foorumiga, mis saab juba tavapärasena teoks iga aasta veebruaris ja oli seekord esindatud ligi 150 osavõtjaga. Üritust ilmestasid rida erinevaid EKÜL koostööpartnereid oma väljapanekutega – katusefirma Monier, Balti Vara Fassaadid, KÜ-tele laenu pakkuv Swedbank, Balti Kindlustusmaakler, päikeseenergiat kasutama kutsuv Elysium jpt.
Konstruktiivses avakõnes EKÜL juhatuse esimehelt Andres Jaadlalt pakuti välja viit erinevat visiooni toppama jäänud korteriühistute katusorganisatsiooni arengukavale aastateks 2010 – 2015.
Põgusa ülevaate Jõgeva linna abist nõu ja finantsvahenditega andis linnapea Kalmer Lain. Tartu linna energiasäästukavasid tutvustas abilinnapea Margus Hanson. Huvitav oli teada saada MTÜ Tartu Regionaalse Energiaagentuuri (TREA) tegemistest, mis on ellu kutsutud koostöös Tartu linna ja Tartu Teaduspargiga.
Päeva põhjalikum ning ilmselt ka KÜ-tele tähtsaima osakaaluga ettekanne tuli SA KredEx eluasemedivisjoni juhilt Mirja Adlerilt. Ilmekate näidete varal tõi ta kuulajate ette kogu renoveerimisega seotud temaatika, rõhutades eriti võimalikult terviklike variantide leidmist kui lõppkokkuvõttes odavaimat lahendust KÜ-tele.
Vesteldes erinevate KÜ-te juhtidega nii Tartust kui maakondadest, tõdesime ühiste valupunktide olemasolu – jõudsalt kasvavad korteriomanike read, kes koduvahetuse käigus üritavad oma võlgu uute omanike nö.kraesse sokutada. Harvad ei ole ka arusaamatused Eesti Energia ja muude teenuste pakkujatega.
Selle teema leevenduseks on Domus Kinnisvara kogu kinnitust saanud võlatemaatika palunud kanda notariaalsesse ostu-müügi lepingusse eesmärgiga jagada ära, kes osapooltest antud kulud katab.
Korteriühistud on kinnisvarafirmade olulisteks partneriteks: nendeta ei teaks me majas toimuvast – tehtud ja planeeritavatest töödest, väljavahetatud trassidest või katuse seisukorrast. Maja üldine olukord aga omab korteriostja jaoks aga vaat ehk olulisimatki kaalu kui korteri seisukord.