arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Lõppevat kinnisvara-aastat täitsid ootuspärased arengud

City24 kinnisvaraportaal küsitles juhtivaid kinnisvarafirmasid, et võtta kokku 2009. aasta ja heita pilk juba 2010. aastasse. Oma nägemuse esitas ka Domuse arendusdirektor Ingvar Allekand.

Ingvar pidas 2009. aastat suurte muutuste aastaks. „Osa muutuseid on igale inimesele silmaga näha ja tunda – majandus on kokku tõmmanud, kinnisvarahinnad tugevas languses, mitmed kinnisvarafirmad kadunud jms. Kuigi selles protsessis on ka võitjaid, on see siiski paljudele väga valus aeg olnud,“ kommenteeris Allekand.

Tema hinnangul on aga toimunud ka suuri olulisi muutuseid, mida pole eriti lihtne märgata – kinnisvarateenused, nagu arendus-, maakler- ja konsultatsiooniteenused, on nihkumas kvaliteedi mõttes hoopis uuele tasemele. Nende muutuste tulemusi saame näha tulevikus ning siis oleme tänulikud, et see kriis meie kinnisvaraturust üle käis.

Domus Kinnisvara jaoks jäi 2009 ootuspäraseks aastaks

„Kõik see, mis juhtunud on, oli ette näha ning nii meie kui ka mitme konkurendi tänane edu hoolimata kinnisvaraturu raskest olukorrast tuleneb just sellest ettevaatamise ja prognoosimise tahtest ja oskusest. Mitteootuspäraseid sündmuseid tasuks otsida välismaalt, need on sel aastal olnud üldiselt positiivsed ning seotud ühe või teise maailmamajanduse jaoks olulise piirkonna ootustest kiirema kosumisega,“ selgitas Allekand.

„Meie ootused 2010 aastale on justkui tavalised – niisama unistamisel pole mõtet ja tuleb lihtsalt faktidele otsa vaadata. Kinnisvaraturg toimib edasi ning vähemalt Tallinna mõjutsoonis käib põhjast läbi. 2010 saab olema mingis mõttes stabiilsuse aasta. Kõigi kinnisvaraturu osaliste jaoks tekib teatav stabiilsus ja see on hea aeg edasisele arengule aluse panemiseks,“ ütles Allekand.